Josh Powell:πρώτη εμφάνιση-πρώτες εντυπώσεις (video)


Πρεμιέρα στην Α1 με την φανέλα του Ολυμπιακού για τον Josh Powell στο 92-78 επί του Περιστερίου. Και μπορεί η "πρώτη" γενικά να ήταν την Πέμπτη στο Μιλάνο, όμως η αληθινή ευκαιρία για χρόνο άρα και για συμπεράσματα ήρθε χθες. Η στατιστική έγραψε για τον Powell, 4 πόντους με 2/4 δίποντα, 6 ριμπάουντς (3 αμυντικά-3 επιθετικά), 1 ασίστ και 2 μπλοκς σε 11:49 λεπτά, ας δούμε τα υπόλοιπα.

Τι μας άρεσε

- Καλά σωματικά και αθλητικά προσόντα. Μεγάλο wingspan, αλτικότητα και δύναμη.

- Kαλός στην άμυνα στο ποστ. Αρκετά δυνατός στο πάνω μέρος του σώματος, σπρώχνει αρκετά ώστε να μην υποδεχθεί ο αντίπαλος την μπάλα σε καλό σημείο, κοντά στο καλάθι αλλά και αφού πάρει την μπάλα καλή αμυντική αντίδραση.

- Άμυνα above the rim. Αλτικότητα, timing και μακριά χέρια. Ικανός για αρκετά μπλοκς.

- Σουτ από μέση απόσταση.

- Επιβεβαίωσε το καλό touch στα ριμπάουντς.


Τι δεν μας άρεσε

- Λίγο αργός στην σκέψη και στο διάβασμα του παιχνιδιού, αμυντικά και επιθετικά. Ίσως να φταίει ότι ακόμα πρέπει να σκέφτεται πρώτα τι πρέπει να κάνει και μετά να το πράττει. Όταν θα έχει ένα εύλογο διάστημα στην ομάδα περιμένουμε να σκέφτεται πιο γρήγορα και να είναι περισσότερο aggresive στο παιχνίδι του κατά συνέπεια.

- Δεν τροφοδότηθηκε από τους συμπαίκτες του επιθετικά, πράγμα που είναι και κάπου λογικό. Ρόλαρε προς τα έξω για σουτ περισσότερο και λιγότερο προς τα μέσα μετά το σκριν αλλά δεν πήρε μπάλα, ακόμα και σε κάποια καραμπινάτα missmatch μέσα στην ράκετα δεν ακούμπησαν πάνω του. Το ματς ήταν για να εισαχθεί στο πνεύμα του παιχνιδιού όμως και όχι να λάμψει επιθετικά. Δικαιολογείται επίσης από το γεγονός ότι...

-  Εμφανώς δεν έχει βρει τα πατήματα του στην επίθεση, ιδιαίτερα όταν χρειάζεται να παίξει με πλάτη.

- Προσοχή στον τρόπο που βάζει το κόρμι του όταν σκρινάρει. Και πάλι χρεώθηκε επιθετικό φάουλ σε σκριν.

- Αμυντικά έμενε αρκετά μέσα στα pick n'roll, δικαιολογημένα γιατί μάλλον δεν εμπιστεύονται ακόμα τα πλάγια βήματα του ή το διάβασμα των φάσεων από το τεχνικό τιμ. Στην πορεία θα θέλαμε να τσεκάρουμε και πιο δυναμικές αντιδράσεις ή την αποτελεσματικότητα του σε αλλαγές.

Έδειξε καλά στοιχεία αλλά θέλει χρόνο. Να έχει γρήγορα πολύ σημαντικό impact είναι απίθανο αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντική μονάδα γιατί διαθέτει προσόντα που, χωρίς Ντόρσευ αμυντικά και γενικά επιθετικά, λείπουν.

Αντί επιλόγου οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:
"Θέλουμε να εντάξουμε ένα νέο παίκτη στο παιχνίδι μας να δούμε πως θα ταιριάξουμε, είναι πολύ συγκροτημένος. Διαφορετικός παίκτης είναι ο Πάουελ από τον Ντόρσεϊ. Μπορεί να παίξει με όλους τους άλλους ψηλούς μας. Έχει να παίξει χρόνια στην Ευρώπη και χρειάζεται χρόνο να καταλάβει το παιχνίδι μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει".

Το βίντεο του Josh Powell από το ματς με το Περιστέρι: