Το βαρόμετρο των πρώην (Απρίλιος 2014)



Οι επιδόσεις των πρώην παιχτών του Ολυμπιακού στα γήπεδα του κόσμου για τον Απρίλιο που μας πέρασε:

Lynn Greer/Darussafaka

Από τους μόνιμους θαμώνες της UP στήλης ο Λινος. 
Εξαιρετικός όλη τη χρονιά, 1ος σκόρερ  της ομάδας του και της λίγκας, οδήγησε την Darussafaka στην 1η θέση της regular season με ρεκόρ 27-7. 
Στόχος της ομάδας για τα play-offs είναι ασφαλώς και ο τίτλος, αλλά κυρίως η συμμετοχή στον τελικό που θα οδηγήσει στην άνοδο στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος. 
Για τον Απρίλη ο Lynn  είχε κορυφαία του εμφάνιση αυτή απέναντι στη Vestel όπου σε 34 λεπτά είχε 20 πόντους με 8/14 σουτ, 3 rebounds και 3 ασσίστς.

Von Wafer/Indios de Mayaguez

Ο Αμερικανός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την φανέλα της Krasny Octyabr καθώς η ομάδα του δεν κατάφερε να προκριθεί στα play-offs της VTB League. 
Όμως δεν μπορεί να παραμείνει ανενεργός για τους τελευταίους 2 μήνες της σεζόν και έτσι αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο μακρινό Puerto Rico παίζοντας σε τρίτη διαφορετική Ήπειρο μέσα στην ίδια σεζόν.
Ξεκίνησε από την Ασία (Κίνα), γύρισε Ευρώπη (Ρωσία) και κατέληξε Λατινική Αμερική ο Θεούλης... 
Υπέγραψε λοιπόν δίμηνο συμβόλαιο με τους Mayaguez, ομάδα που βρίσκεται στην 9η θέση του πρωταθλήματος και παρά την αλλαγή περιβάλλοντος δεν φαίνεται επηρεασμένος συνεχίζοντας τις υψηλές πτήσεις και για τον μήνα Απρίλιο. 
Σε εφτά παιχνίδια που αγωνίστηκε τον Απρίλη  είχε κατά μέσο όρο 23.7 πόντους, 4.9 rebounds, 5.1 ασσίστς και 22 ranking.



Savo Djikanovic/Teodo Tivat

Εμφανίσεις και νούμερα που θα ζήλευαν παίκτες τουλάχιστον μια δεκαετία νεότεροι πραγματοποιεί ο Savo με την φανέλα της Teodo Tivat στο πρωτάθλημα Μαυροβουνίου και την Balkan League. 
Είναι χαρακτηριστικό πώς από τα 7 ματς για το μήνα Απρίλιο, έχει σκοράρει πάνω από 12 πόντους στα 6 ενώ έχει  σημειώσει double-double σε πόντους και rebounds στα 4. 
Το τρομερό είναι πως έχει καταφέρει σε 3 από αυτά τα ματς να σημειώσει πάνω από 25 πόντους!
Καλύτερη του εμφάνιση αυτή στις 14/4 απέναντι στη Mornar Bar όπου είχε 28 πόντους με 11/11 δίποντα, 11 rebounds και 2 ασσίστς.


Martin Rancik/Inter Bratislava

Τον θυμάστε τον Martin Rancik;
Ο Σλοβάκος είχε έρθει με εξαιρετικές περγαμηνές στον Ολυμπιακό αλλά το πρόβλημα που είχε με την καρδιακή αρρυθμία δεν του επέτρεψε να παίξει στην ομάδα ούτε μια φορά σε επίσημο παιχνίδι. 
Ο Σλοβάκος δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε το μπάσκετ, αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην Inter Bratislava της Σλοβακίας όπου πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις βοηθώντας την ομάδα του να βρίσκεται στην 1η θέση του πρωταθλήματος με ρεκόρ 26-6. 
Αγωνίζεται περίπου 25 λεπτά ανά αγώνα έχοντας πολύ καλά στατιστικά: 16.5 πόντους, 6.1 rebounds, 2 ασσίστς και 1.3 κλεψίματα, πολύ καλά νούμερα για τον 36χρονο Rancik ο οποίος σουτάρει και με αξιοζήλευτα ποσοστά.

Jamon Lucas Gordon/Anadolu Efes

Ανεβασμένος ο Αμερικανός για τον Απρίλη. 
Μετά το τέλος των υποχρεώσεων της Anadolu Efes για την Ευρωλίγκα, o Jamon φαίνεται πως βρήκε την ευκαιρία να πάρει κάποιες ανάσες και να εμφανίζεται πλέον καλύτερος στις υποχρεώσεις των Τούρκων στο πρωτάθλημα. 
Σουτάρει καλύτερα αυτό το μήνα, ενώ έχει αυξήσει τους μέσους όρους του σε πόντους και ασσίστς ( 10 πόντοι έναντι 9 και 6.5 ασσίστς έναντι 4.8). 
Καλύτερη του εμφάνιση αυτή στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στην πρωτοπόρο Banvit  όπου είχε 16 πόντους, 4 rebounds, 5 ασσίστς, 2 κλεψίματα και 20 ranking.
Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του και σίγουρα θα απασχολήσει αρκετές ομάδες.


Marque Perry/Istanbul B.B

Καλές οι εμφανίσεις του Αμερικανού και για τον Απρίλιο. 
Οικονομικός τις περισσότερες φορές στις προσπάθειές του, σούταρε με καλά ποσοστά και οδήγησε την ομάδα του σε 3 νίκες σε 4 ματς αυτό το μήνα για να κλείσει η Instabul τη χρονιά στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 
Κορυφαία του εμφάνιση απέναντι στην Antalya όπου σε 20 αγωνιστικά λεπτά σημείωσε 14 πόντους ενώ είχε ακόμα 4 rebounds και 5 ασσίστς για να συγκεντρώσει 19 βαθμούς στον πίνακα αξιολόγησης.

Alex Acker/Limoges

Συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις του ο Acker με τη φανέλα της Limoges καθώς παραμένει ο σταθερότερος παίκτης τους προσεγγίζοντας με εξαιρετική ακρίβεια τους μέσους όρους του σε κάθε παιχνίδι του.
Οι Γάλλοι είχαν 5 παιχνίδια για το μήνα Απρίλιο και κατάφεραν να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα σε 3 από αυτά. 
Ο Acker υπήρξε ο καλύτερος παίκτης τους και πρώτος σκόρερ τους ενώ στο ντέρμπι με την ASVEL έγραψε με 2 βολές το τελικό 73-70. Ήταν η καλύτερη του εμφάνιση για αυτό το μήνα καθώς είχε 20 πόντους με 4/6 τρίποντα, 4/4 βολές, 2 rebounds, 2 ασσίστς, 1 κλέψιμο και συνολικά 21 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.


Jamario Moon/Guaros de Lara

Φρέσκα κουλούρια στη στήλη με έναν πολύ πρόσφατο πρώην ερυθρόλευκο. 
Ο Jamario Moon έπαιξε σε ορισμένα παιχνίδια της Α1 και έλυσε την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό μετά το ματς με την Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος δήλωνε στα social media πως σκέφτεται ακόμα το ΝΒΑ και το πώς θα γυρίσει στον  «μαγικό κόσμο» του αλλά τελικά βρήκε καταφύγιο στην Βενεζουέλα και την Guaros μια ομάδα που μόνο φέτος έχουν περάσει από το ρόστερ της και οι Smush Parker, Marcus Fizer. 
Εκεί πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις σε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και επιτρέπει το πιο θεαματικό μπάσκετ. 
Κορυφαία εμφάνιση του Moon αυτή στις 22/4 στην ήττα από την Trotamundos με 72-76 όπου κατάφερε να σημειώσει triple-double με 10 πόντους, 10 rebounds και 10 ασσίστς.

Doron Perkins/Besiktas

Ό,τι και να πει κάποιος για την φετινή απόδοση του Perkins είναι λίγο σε μια σεζόν που δείχνει ότι πλέον ξαναβρίσκει τα πατήματά του και θυμίζει τον παίκτη που είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις σε όλη την Ευρώπη πριν τον τραυματισμό του στη Maccabi. 
Πολύ καλός μήνας για τον Αμερικανό ο Απρίλιος, οδήγησε τη Besiktas σε 3 νίκες στα 4 ματς που έδωσε. Με αυτές τις νίκες η Besiktas πλασαρίστηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας του Τουρκικού πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τις ομάδες που συμμετείχαν στην Ευρωλίγκα και την πρωτοπόρο Banvit. 
Κορυφαία του εμφάνιση απέναντι στην Tofas, όπου σε 20 λεπτά σημείωσε 22 πόντους διαλύοντας κάθε αμυντικό σύστημα των αντιπάλων.


Yotam Halperin/Hapoel Jerusalem

Κακές εμφανίσεις από τον Ισραηλινό για τον τέταρτο μήνα του 2014. 
Τρία παιχνίδια είχε μέσα στον Απρίλη η Hapoel και ο Yotam ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Είναι ενδεικτικό πως σε κανένα από τα 3 δεν κατάφερε να σημειώσει διψήφιο ranking ενώ επίσης δεν κατάφερε να σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων. 
Αρκετά άστοχος  από μέση και μακρινή απόσταση ήταν σχεδόν αόρατος στα 33 λεπτά περίπου που αγωνιζόταν. 
Αποτέλεσμα; Τρεις ήττες στα ισάριθμα ματς για την Hapoel, καθώς ο Halperin αποτελεί βαρόμετρο για το παιχνίδι των Ισραηλινών.


Josh Powell/Houston Rockets

Μεγαλεία για τον τεράστιο Josh που μετά τις φοβερές του εμφανίσεις στην Κίνα, έκανε τους Houston Rockets να ενδιαφερθούν για την περίπτωσή του, για να ενισχύσουν την front-line τους ενόψει των play-offs του ΝΒΑ. 
Όμως ο μέγας Powell δεν πήρε την ευκαιρία να δείξει την αξία του φορώντας την φανέλα των «Ρουκετών» καθώς  αγωνίστηκε μόνο σε ένα από  τα παιχνίδια τους στη regular season. Στα play-offs οι Rockets αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο, οπότε ο Josh πήγε νωρίς διακοπές φέτος για να γεμίσει μπαταρίες για την επόμενη σεζόν.

Pero Antic/Atlanta Hawks

Άσχημο τελείωμα από τον Σκοπιανό στην πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ. 
Οι Hawks έκαναν πολύ δυνατό κλείσιμο παίρνοντας κάποιες συνεχόμενες πολύ σημαντικές νίκες, καταφέρνοντας να τερματίσουν 8οι και να μπουν στα play-offs. Εκεί θα αντιμετώπιζαν την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή, τους Indiana Pacers. 
Οι Hawks πούλησαν πολύ ακριβά το τομάρι τους, αναγκάζοντας τους Pacers να πάρουν την πρόκριση στο maximum αριθμό παιχνιδιών (7), σε αυτά τα ματς ο Pero ήταν αρνητικός και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του να κάνει την έκπληξη. 
Πολύ άστοχος από τη γραμμή των 7.25, είχε 3/22 σε όλη τη σειρά, ενώ δεν μπόρεσε να βοηθήσει ούτε στα rebounds μιας και ήταν αντιμέτωπος με αρκετά δυνατούς και αλτικούς αντιπάλους. Για να είμαστε και δίκαιοι, όλα αυτά έγιναν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο που μπορεί να παίξει κανείς άρα η χρονιά συνολικά ασφαλώς και είχε θετικό πρόσημο για τον Antic.


Marko Keselj/ASVEL

Έχουμε καιρό να αναφερθούμε στον Σέρβο και στην πορεία του στο Γαλλικό πρωτάθλημα και δικαιολογημένα καθώς ο Marko δεν λέει να βελτιωθεί με τίποτα. 
Τον μήνα Απρίλιο υπήρξε τραγικός καθώς κατάφερε να έχει αρνητικό ranking σε δύο από τα τέσσερα παιχνίδια της ASVEL, στα οποία παρέμεινε και άποντος. 
Παρά τα 22 περίπου λεπτά που αγωνίζεται, δεν καταφέρνει να βρει ρυθμό και να βοηθήσει τη γαλλική ομάδα, μοναδική όαση στις τελευταίες απαράδεκτες εμφανίσεις του αυτή απέναντι στην Cholet  όπου είχε 4/6 τρίποντα.



Kostas Vasiliadis/Anadolu Efes


Δεν του πήγε καλά η χρονιά του Κώστα. 
Παρά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Anadolu Efes και την ανάληψη της από τον Αγγέλου, ο Βασιλειάδης δεν κατάφερε να δώσει αυτά που ζήταγε ο προπονητής του με αποτέλεσμα να είναι ουσιαστικά παροπλισμένος και να αγωνίζεται περίπου 18 λεπτά. 
Είναι χαρακτηριστικό πως στα τρία ματς που αγωνίστηκε για το πρωτάθλημα τον Απρίλιο είχε 4, 5 και 4 ranking αντίστοιχα. 
Ήδη πάντως ακούγονται ισπανικές σειρήνες πως το καλοκαίρι θα επιστρέψει στην ΑCB όπου έκανε τις καλύτερες σεζόν του.