Το βαρόμετρο των πρώην (11-17 Δεκεμβρίου)



Οι επιδόσεις των πρώην παιχτών του Ολυμπιακού ανά τον κόσμο για την εβδομάδα που μας πέρασε (11 με 17 Δεκεμβρίου). Μεγάλες εμφανίσεις και νέες παρουσίες...

Matt Howard/Chorale de Roanne

Μεγάλο παιχνίδι στο 67-61 της Roanne επί της ASVEL για το Γαλλικό πρωτάθλημα. 26 πόντοι (7/9 βολές, 5/8 δίποντα. 3/7 τρίποντα), 11 ριμπάουντς και 3 κλεψίματα σε 37 λεπτά για το νούμερο ένα αυτής της εβδομάδας. Με την νίκη αυτή η Roanne έφτασε στο 5-6 σκαρφαλώνοντας στην 10η θέση της βαθμολογίας.



Matt Freije/Amchit Club

Απέκτησε παρέα πρώην ερυθρόλευκου (...που θα τον δούμε πιο κάτω) εκεί στον Λίβανο, η παρουσία του οποίου μάλλον τον ενέπνευσε για ένα μεγάλο ματς μετά από καιρό. 23 πόντοι (5/6 τρίποντα) και 5 ριμπάουντς στο 88-57 της Amchit επί της Bejjeh.


Elvir Ovcina/Lti Gissen 76ers

New entry στο βαρόμετρο από τον 36χρονο Elvir Ovcina της Gissen (1η κατηγορία Γερμανίας). 22 πόντοι (6/9 τρίποντα), 11 ριμπάουντς και 2 ασίστς στη νίκη "φιλί ζωής" της ομάδας του (...ουραγός με 3-10 στο πρωτάθλημα) επί της Luwdigsburg με 76-71. 


Ανδρέας Γλυνιαδάκης/Αstana


Και ο Αντρέας είχε καιρό να κάνει καλό ματς πριν από εκείνο στο 93-78 της Astana επί  της Kalev/Cramo για την VTB League. 14 πόντοι με 7/7 δίποντα και 5 ριμπάουντς σε 21 λεπτά.


Sam Hoskin/Jilin Northest Tigers

Tρελοί μέσοι όροι και πάλι...25,6 πόντοι και 7 ριμπάουντς σε τρία ματς την εβδομάδα που μας πέρασε αν και η Jilin τα έχασε και τα τρία και παραμένει στις τελευταίες θέσεις του Κινέζικου πρωτάθληματος με 2-8. Για τον Hoskin πάντως, just another day at work...
Lynn Greer/Azovmash Mariupol


Σε τρομερή φόρμα... 32 πόντοι (10/11 βολές, 8/11 δίποντα, 2/5 τρίποντα) και 6 ασίστς στην ήττα της Azovmash από την Lietuvos ( Seibutis 18) με 94-88 για την VTB.



Linas Kleiza/Toronto Raptors

O τραυματισμός του Andrea Bargnani του άνοιξε χώρο για μπόλικα λεπτά στην γραμμή των ψηλών και εκείνος εξαργύρωσε την παρουσία του στο παρκέ με ματσάρα εναντίον των Mavericks (20 πόντοι, 5 ριμπάουντς, 5/11 τρίποντα). Το δεύτερο του ματς μέσα στην εβδομάδα δεν ήταν καλό αλλά προσδοκίες για καλά πράγματα από τον Λιθουανό άμεσα...



Joey Dorsey/RH Gaziantep

Δεν κατάφερε να κάνει 2η σερί νίκη η Gaziantep χάνοντας με 95-81 από την Banvit (Kalin Lucas 10). O Dorsey είχε 14 πόντους (7/10 δίποντα) και 7 ριμπάουντς. 


Milos Teodosic/CSKA Moskow


Έχει βάλει μπρος τις μηχανές όσο προχωράει η χρονιά. 13 πόντοι και 2 ασίστς μέσος όρος στις νίκες της CSKA επί Barcelona και Triumph για Euroleague και VTB αντίστοιχα.


Dalibor Bagaric/Amchit Club

Λέγαμε πριν για την παρέα του Matt Freije στον Λίβανο...Ντεμπούτο του Dalibor Bagaric με 4 πόντους και 12 ριμπάουντς στο 88-57 επί της Bejjeh.  Θα τον παρακολουθούμε από εδώ και πέρα...





Alex Acker/Asseko Prokom

Χαμηλές πτήσεις (5.5 πόντοι και 2 ριμπάουντς σε δύο ματς) και κίνδυνος να δει πρόωρα την πόρτα της εξόδου από την Prokom.


Marko Keselj/Valencia

Mια από τα ίδια και για αυτόν...4 πόντοι μέσο όρο σε 15.5 λεπτά (μόνο στο ματς με την Azovmash για το Eurocup έπαιξε αρκετά) αλλά το χειρότερο είναι ότι η άφιξη του Mickael Gelabale του βάζει πρόσθετα προβλήματα για λίγο χρόνο στο παρκέ.


Qyntell Woods/Lagun Aro

Το ανησυχητικό δεν είναι τόσο οι 6 πόντοι του σε 16 λεπτά στην ήττα της Lagun Aro (ουραγός με μία νίκη σε δώδεκα ματς) από την Cajasol με 73-57 αλλά περισσότερο ότι έχει μια εκνευριστική σταθερότητα σε παρόμοια νούμερα καιρό τώρα.


Yotam Halperin/Bayern M.

Δεν καταφέρνει να κάνει εντύπωση ούτε σε παιχνίδι που η Bayern σκοράρει 107 πόντους (107-80 τους Walter Tigers). 1 πόντο και 3 ασίστς σε 18 λεπτά.


Ruben Wolkovyski/La Union De Formosa

Τον ανακαλύψαμε πρόσφατα και πάθαμε σοκ. Ο Ruben Wolkowyski παίζει ακόμα μπάσκετ στα 40 του στην ουραγό του πρωταθλήματος της Αργεντινής Union. 6.5 πόντοι και 4 ριμπάουντς σε 28 λεπτά μέσοι όροι σε δυο ματς την προηγούμενη εβδομάδα (μία νίκη-μία ήττα για την Union). Συνολικά έχει 7.1 πόντους και 4.7 ριμπάουντς σε 25 λεπτά στα 25 ματς φέτος στο πρωτάθλημα.


υγ:  Για μία ακόμα εβδομάδα τα credits για το video του Linas Kleiza στον Weekendman αλλά και στον Duncan21 για την "ανακάλυψη" των Όβτσινα, Βολκοβίσκι.