Tο βαρόμετρο των πρώην (3-9 Δεκεμβρίου)


Η καθιερωμένη στήλη με τις επιδόσεις των πρώην παικτών του Ολυμπιακού σε όλο τον κόσμο την εβδομάδα που μας πέρασε, 3 με 9 Δεκεμβρίου:



Joey Dorsey/RH Gaziantep

Δεν είναι μόνο οι 10 πόντοι, τα 15 ριμπάουντς και οι 4 ασίστς στη νίκη της Gaziantep επί της Turk Telekom με 81-69. Είναι η κρισιμότητα του παιχνιδιού, είναι τα όργια της προηγούμενης εβδομάδας. Νούμερο 1!


Milos Teodosic/CSKA Moskow


Άργησε αλλά έχει πάρει μπρος για τα καλά. 5 πόντοι αλλά και 11 ασίστς στο 87-72 της CSKA επί της Besiktas για την Ευρωλίγκα αλλά ακόμα καλύτερος στο διπλό μέσα στο Kuban επί της Lokomotv με 72-61 για την VTB. 23 πόντοι, 5 ριμπάουντς, 5 ασίστς και μόλις ένα λάθος σε αυτό το ματς.


Savo Djikanovic/KK Teodo Tivat

Είναι στα 37 και βγάζει σε δυο παιχνίδια μέσα σε τρεις μέρες μέσο όρο 17.5 πόντων και 12.5 ριμπάουντς. Respect....0 στα 2 πάντως για την Teodo Tivat σε Μαυροβούνιο και Βαλκανική λίγκα.


Renaldas Seibutis/Lietuvos Rytas

Πολύ καλή σεζόν, σε υψηλό επίπεδο και μακριά από τραυματισμούς. Εξαιρετικός στο 67-62 της Lietuvos επί της Bamberg για την Ευρωλίγκα, 19 πόντοι και 10 ριμπάουντς.



Marque Perry/Elizur Ashkelon

Όταν πήγε στην Elizur Ashkelon η ομάδα ήταν τελευταία στο πρωτάθλημα του Ισραήλ αγνοώντας τη νίκη σε πέντε ματς. Με το που έφθασε ο Perry η Elizur έκανε τρεις νίκες στη σειρά, η τελευταία με 92-80 επί της Maccabi Rishon με τον Marque να έχει 18 πόντους και  4 ασίστς. Όπως είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα το ξεκίνημα του Perry στο Ισραήλ φέρνει μνήμες από το αντίστοιχο στον Ολυμπιακό αρκετά χρόνια πριν...





Andrija Zizic/Cibona Zagreb

Στον εμφύλιο του Eurocup εναντίον των Beverley, Μαυροκεφαλίδη (η Cibona διαλύθηκε με 93-60) είχε 9 πόντους (9/10 βολές, 0/2 δίποντα) και 2 ριμπάουντς. Ο Zizic και η ομάδα του όμως επανήλθαν με μια μεγάλη νίκη για την Αδριατική λίγκα επί της Cedevita με 73-64, 16 πόντοι (6/6 βολές, 5/7 δίποντα) και 5 ριμπάουντς.


Sam Hoskin/Jilin Northest Tigers

Μπαίνει στους (=) μόνο και μόνο επειδή αυτά τα έχει ξανακάνει...Γιατί κατά τα άλλα, 22 πόντους και 12,3 ριμπάουντς είχε μέσο όρο εβδομάδας σε τρία ματς.  2 νίκες (οι πρώτες της) και 1 ήττα ο απολογισμός της Jilin που συνολικά είναι στο 2-5.


Lynn Greer/Azovmash Mariupol


Ηρέμησε λίγο αυτή την εβδομάδα σε σχέση με την τρομερή προηγούμενη...14 πόντοι, 3.5 ριμπάουντς και 6 ασίστς οι μέσοι όροι του σε δύο ματς σε Eurocup (ήττα από Wuerzburg) και Ουκρανικό πρωτάθλημα (νίκη απέναντι στην Kryvasbasket). 



Kalin Lucas/Banvit

Η Banvit έχασε και τα δύο ματς απέναντι σε δυνατούς, είναι αλήθεια, αντιπάλους. Στο 84-70 από την Valenjia για το Eurocup είχε 16 ενώ στο 89-69 από την Fenerbahce έμεινε στους 2 σε 21 λεπτά. Το βίντεο του Kalin Lucas απέναντι στην Valenjia του Marko Keselj:




Goran Jurak/Angelico Biella

Tίμια εμφάνιση με 10 πόντους σε 34 λεπτά στην φυσιολογική ήττα της Biella από την Cantu με 85-62 για το Ιταλικό πρωτάθλημα.





Alex Acker/Asseko Prokom

Συνεχίζει να μην εντυπωσιάζει...Σούταρε συνολικά 3/13 σουτ (6 πόντους) σε δύο ματς την εβδομάδα που μας πέρασε, κόντρα σε Maccabi και Trefl Sopot.


Qyntell Woods/Lagun Aro

Η Lagun Aro έφτασε στο 1-10 μετά την ήττα της με 72-94 από την G. Canaria. O Q είχε 8 πόντους (2/2 βολές, 3/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα) σε 17 λεπτά.


Jamon Lucas Gordon/Anadolu Efes

Στην ήττα της Efes από την Caja για την Ευρωλίγκα με 91-76 δεν έπαιξε κανένα ρόλο μένοντας στο παρκέ μόνο 10 λεπτά έχοντας 4 πόντους και άδεια στατιστική στα υπόλοιπα.


Josh Childress/Brooklyn Nets

Έπαιξε συνολικά 5 λεπτά σε τρία ματς. Τι να πεις από εκεί και πέρα; Ο Marshon Brooks τον ξεπέρασε στο rotation, δύσκολα τα πράγματα...


Marko Keselj/Valencia

Η αναλαμπή προ δύο εβδομάδων δεν κράτησε για πολύ...Άποντος σε δύο ματς, δύο ήττες για την Valenjia από Banvit και Blancos de Rueda, 0/2 δίποντα και 0/3 τρίποντα σε 18 λεπτά στα δύο ματς. Η επιστροφή ενός γιαλαντζί πρώην, του Thomas Kelati τον βυθίζει ακόμα περισσότερο στο rotation της Valenjia.




υγ: Credits για το video του Kalin Lucas στον Weekendman.