Καζαμίας 2013


Μόνο εμείς βρήκαμε τον Μεγάλο Καζαμία του 2013 για τον μπασκετικό Ολυμπιακό και σας τον παρουσιάζουμε:




ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Στις πρώτες μέρες του 2013 η ομάδα βγάζει βίντεο στο youtube στο οποίο ο Σπανούλης ζητά από τους συμπαίχτες του να του φέρουν βασιλόπιτα, η ομάδα αποπροσανατολίζεται και χάνει από την Μπεσίκτας μέσα στο ΣΕΦ με τον Μπαρτζώκα να παραφέρεται και να λέει άσχημες λέξεις σε ένα άστοχο τρίποντο του Μαυροειδή. Ακολουθεί σάλος στα κανάλια με τον παπαΤσάκαλο να εξαπολύει δριμύ κατηγορώ κατά του προπονητή του Ολυμπιακού μέσα από τα παράθυρα του Νίκου Ευαγγελάτου αλλά το θέμα καταλαγιάζει με παρέμβαση Γιάννη Ιωαννίδη που δικαιολογεί τον προπονητή του Ολυμπιακού.



Πριν από το εκτός έδρας ματς με την Μπαρτσελόνα ο Σπανούλης ζητά (...μέσα από βίντεο πάντα) ένα κιλό γαλακτομπούρεκο και η ομάδα περνάει με διπλό από την Καταλωνία.




ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Πριν τον τελικό κυπέλλου με τον Παναθηναικό η ομάδα πάει στο Άγιο Όρος για να ζητήσει τη βοήθεια του Θεού αλλά ο τραυματισμός του Κάιλ Χάινς φέρνει τον Ολυμπιακό στο ματς με σημαντικό πρόβλημα. Με κορυφαίο τον Γκιόργκι Σερμαντίνι οι ερυθρόλευκοι κατακτούν το Κύπελλο με τον πρωταγωνιστή να δηλώνει "είμαι γκάβρο" και να αποτινάσσει μια και καλή το πράσινο παρελθόν του. Στην Ευρώπη η απουσία του Χάινς οδηγεί σε αναπάντεχες ήττες και η ομάδα καλεί εσπευσμένα τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να καλύψει το κενό. Ο Λάζαρος την ώρα που δέχτηκε το τηλεφώνημα έπαιζε σκάκι και κόντεψε να του πέσει η βασίλισσα από τα χέρια από την έκπληξη...τελικά έρχεται και για δώρο φέρνει στους συμπαίκτες του ψάρι-αλιγάτορα 136 κιλών που έπιασε μια μέρα πριν.






ΜΑΡΤΙΟΣ

Με Λάζαρο να κερνάει και Σερμαντίνι να πίνει ο Ολυμπιακός προσπαθεί να μαζέψει το χαμένο έδαφος και να προκριθεί στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας ενώ την ίδια ώρα ο Δημήτρης Μαυροειδής που έχει χάσει την θέση του στο rotation βγαίνει στο "ΜΙΛΑ" με την Τατιάνα Στεφανίδου και φέρνει στην επιφάνεια το ψυχολογικό πρόβλημα που του έχει προκαλέσει η συμπεριφορά Μπαρτζώκα. Η ομάδα στέκεται δίπλα στον παίχτη και τον στέλνει σε κέντρο αποκατάστασης στην Ελβετία.
Σε μια κίνηση-έκπληξη ο Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Κιντέλ Γουντς που θα αντικαταστήσει τον Κάιλ Χάινς.





ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ο Ολυμπιακός περνάει σαν 4ος του γκρουπ και θα βρει στα προημιτελικά την ΤΣΣΚΑ με μειονέκτημα έδρας. Με πεντάδα τους Σπανούλη-Παπανικολάου (..που κάνει όργια στη θέση 2)-Γουντς-Σερμαντίνι-Παπαδόπουλο ο Ολυμπιακός φθάνει στο τρίτο ματς στην Μόσχα να διεκδικήσει την πρόκριση. Μετά από ένα κρίσιμο τρίποντο στο τέλος του ματς από τον Τεόντοσιτς, ο Μίλος πανηγυρίζει βγάζοντας γλώσσα, ο Κιντέλ παίρνει ένα ψαλίδι και τον κυνηγάει να του την κόψει και παρατάει την τελευταία φάση με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να χάσει το παιχνίδι. Ακολουθεί κοκορομαχία στην οποία ο Κρστιτς χτυπάει με τραπέζι τον Σερμαντίνι και ο Παπαλουκάς αγκαλιάζεται και χτυπάει φιλικά στα πωπουδέλια τους πρώην συμπαίχτες του.







ΜΑΙΟΣ

Είναι ο μήνας των τελικών της Α1 με αντίπαλο όπως πάντα τον Παναθηναικό. Στο πρώτο ματς, ο Ολυμπιακός πιάνει μαγική απόδοση και διαλύει τον αντίπαλο του με 114-73! Το βράδυ στην εκπομπή του Τάκη Τσουκάλα ο σπέσιαλ καλεσμένος DonBasket βγάζει την ζώνη, την δείχνει επιδεικτικά και ρωτάει με έμφαση: "Βαζελάκια πόσοι είναι 41 πόντοι; Τόσοι είναι καλά;". Στο δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός κερδίζει οριακά ενώ στον τρίτο τελικό πάλι στο ΣΕΦ ο Παναθηναικός δεν κατεβαίνει σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Της απονομής του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος προηγήθηκε σόου από καλίγραμες χορεύτριες (ελαφρώς) ενδεδυμένες στα πράσινα....







ΙΟΥΝΙΟΣ

Όχι πολύ σπουδαίες εξελίξεις, αναμονή να επιστρέψουν οι πρόεδροι από τις διακοπές και βίντεος στο κανάλι της ομάδας με τους παίχτες να κάνουν μπάνιο, τον Λάζαρο ψαροντούφεκο, τον Κιντέλ σε προσωπικές στιγμές και κραιπάλες και τον Σπανούλη να ζητά από τους συμπαίχτες του να του φέρουν παγωτά.




ΙΟΥΛΙΟΣ

Οι συμπαίχτες του Σπανούλη βαρέθηκαν να τρέχουν να του φέρνουν φαγώσιμα και απαίτησαν να φύγει από την ομάδα ο κακομαθημένος, η ντίβα. Ο Γιώργος Σκινδήλιας αναλαμβάνει να τρέξει την υπόθεση και στέλνει τον παίχτη στους Πόρτλαντ Τρειλ Μπλέιζερς που προηγουμένως είχαν εξασφαλίσει και την υπογραφή του Κώστα Παπανικολάου. Στην θέση τους σε μια άνευ προηγουμένου τράμπα έρχονται ο ρούκι της χρονιάς Ντάμιαν Λίλαρντ και ο πρώην Μπάμπι, νυν Νικό, Νίκολας Μπατίμ.








ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ανακοινώνει ξαφνικά την αποχώρηση του από το μπάσκετ και την πρόθεση του να ανοίξει καμπ για προπόνηση σε ψηλούς στα πρότυπα του Χακίμ Ολάζουγιον. Τα "Παπαδοκάμπ" θα περιλαμβάνουν πρωινό ξύπνημα, ψάρεμα με την αυγούλα, μαθήματα σκάκι και αυτοάμυνας, group therapy με τεχνικές διαλογισμού και στο τέλος της ημέρας επίδειξη πώς γίνεται το σωστό sky hook. Η διοίκηση του Ολυμπιακού τον ευχαριστεί για την προσφορά του και του κάνει δώρο μια τράτα και τον Deep Blue για να έχει κάτι να προπονείται στις ελεύθερες του ώρες.



ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Η ομάδα κερδίζει όλα τα φιλικά με διαφορές από 20 πόντους και πάνω αλλά στην Ελλάδα επικρατεί γκρίνια γιατί χάθηκαν τα στοιχεία της ενέργειας, της μάχης και της άμυνας. Οι παίχτες κάθονται επίτηδες σε φιλικό με τον Απόλλωνα Πατρών να χάσουν γιατί επικρατεί η άποψη ότι καλύτερα να έρθει τώρα κάποια ήττα παρά στα επίσημα.



ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Η χρονιά ξεκινά με πεντάδα για τον Ολυμπιακό τους Λίλαρντ-Μπατίμ-Γουντς-Σερμαντίνι-Μαυροειδή  και ενώ η ομάδα πάει τρένο δημιουργείται θέμα από το πουθενά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφασίζει να αφήσει τον Κάιλ Χάινς εκτός Α1 (Λίλαρντ, Λο, Γουντς, Πάουελ οι τέσσερις Αμερικάνοι) με πρόφαση ότι δεν είναι ακόμα στην επιθυμητή κατάσταση μετά τον περσινό τραυματισμό του πράγμα που δεν αρέσει στον κόσμο της ομάδας. Σε κάθε ματς της Α1 το γήπεδο γεμίζει με αγανακτισμένους οπαδούς του Ολυμπιακού που τραγουδούν το Defender και κρατούν πανό με την μούρη του Κάιλ από το ματς με την Σιένα με αίματα και τσιρότα.





ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Στο ντέρμπι με τον Παναθηναικό στο ΟΑΚΑ ο Κιντέλ Γουντς σπάει την φούσκα που είχε φτιάξει με την τσίχλα του πάνω στο κεφάλι του Δημήτρη Διαμαντίδη και αποβάλεται με ντισκαλιφιέ. Ο Διαμαντίδης προσπαθεί να φτύσει τον Γουντς  όμως αστοχεί και αυτός που την πληρώνει είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που καθόταν πρώτη θέση στις πολυθρόνες του ΟΑΚΑ. Ο Δημητράκης κυριολεκτικά αηδιασμένος από τη χλέπα του Διαμαντίδη καταγγέλει με δάκρυα στα μάτια ότι το γεγονός δεν ήταν τυχαίο και ότι πίσω από την επίθεση Διαμαντίδη βρίσκεται ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.





ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Επιστρέφοντας στον Ολυμπιακό, ήταν φανερό μετά το κρούσμα Γουντς ότι ο Μπαρτζώκας έχει χάσει τον έλεγχο στα αποδυτήρια. Η διοίκηση αποφασίζει να διακόψει την συνεργασία της τόσο με τον Γουντς όσο και με τον Μπαρτζώκα και στην θέση τους αναλαμβάνει μόνος του ο Βασίλης Σπανούλης που στο μεταξύ έχει νοσταλγήσει το φαί της μητέρας του και θέλει να γυρίσει. Αναλαμβάνει και τα δύο πόστα, παίχτης και προπονητής, και στις πρώτες του δηλώσεις ανακοινώνει ότι η Ολυμπία είναι έγκυος με ότι αυτό συνεπάγεται για τον νικητή της Ευρωλίγκας του 2014.





Καλή χρονιά!