Ο έλεγχος των πρωταθλητών: 19.Δημήτρης Κατσίβελης


Αν η σεζόν 2010-2011 ήταν η χρονιά της γνωριμίας μας με τον Δημήτρη Κατσίβελη τότε εκείνη που ακολούθησε, αυτή που τελείωσε λίγες μόλις μέρες πριν, ήταν αυτή που ο μικρός πήρε το ουσιαστικό βάπτισμα του πυρός!


Μέλος της τριάδας των νεαρών γκαρντς, μαζί με Σλούκα και Μάντζαρη, που ο Ίβκοβιτς είχε στόχο να αναδείξει φέτος, ο Δημήτρης Κατσίβελης ξεκίνησε δυνατά την χρονιά. Ο Ντούντα του εμπιστεύτηκε τον ρόλο του βασικού γκαρντ που θα έπαιζε δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη και θα αναλάμβανε να κρατήσει λίγο τα γκέμια οργανωτικά αλλά και να αναλάβει τον πιο επικίνδυνο κοντό των αντιπάλων. Starter λοιπόν στο πρώτο δίμηνο της σεζόν ο Κατσίβελης στο πιο ψηλό επίπεδο κιόλας και όχι σε παιχνίδια 25 και 30 πόντων του Ελληνικού Πρωταθλήματος, στα βαθιά δηλαδή.

Τι είδαμε;
Καταρχήν ένα πολλά υποσχόμενο κορμί, ύψος και μακριά άκρα. Ιδανικός για αμυντικές αποστολές αλλά και ομαδική λειτουργία στο αμυντικό κομμάτι. Εξάλλου χάιλαιτ της χρονιάς ήταν η αμυνάρα του στον Ούκιτς στο παχνίδι του ΣΕΦ. 
Ταχύτητα, ενέργεια, νιάτα πράγμα αναμενόμενο από τον ενθουσιασμό της ηλικίας του. 
Επιθετικά ο Κατσίβελης παρουσιάστηκε ανέτοιμος τόσο να δημιουργήσει με συνέπεια, να προσφέρει οργανωτική σταθερότητα όσο και να σκοράρει αρκετά. Το θέμα είναι ότι οι ίδιες οι κινήσεις του, το στυλ του δείχνουν ότι το'χει απλά θέλει λίγο δουλειά για να το βγάλει στο παρκέ.

Ο Ίβκοβιτς έχει επιλέξει να τον κρατήσει κοντά του τα δυο τελευταία χρόνια και ίσως να επιλέξει το ίδιο και για του χρόνου αν παραμείνει. Όμως πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να πάει κάπου δανεικός. Το επιτυχημένο μοντέλο δανεισμού έχει φέρει πίσω πολύ βελτιωμένους τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Κώστα Σλούκα ενώ το κοινό αυτών των περιπτώσεων με τον Κατσίβελη είναι ότι πριν δανειστούν είχαν ήδη την εμπειρία Ολυμπιακού αρά και με την ομάδα είχαν ταυτιστεί και δεν χρειάστηκε χρόνος προσαρμογής στην επιστροφή τους. Δεν είναι ότι το παιδί δεν μπορεί να βοηθήσει ήδη, έδειξε ότι μπορεί αλλά αυτό που του λείπει είναι η εμπειρία στην ανάληψη ευθυνών, στο κουμάντο μιας ομάδας Α1, στην διαχείριση καταστάσεων και στην επιλογή σημαντικών αποφάσεων μέσα στο ματς. Σκεφτείτε ότι ακόμα και ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε την εμπειρία να ηγείται ομάδας Α1 για μια ολόκληρη σεζόν πριν έρθει. Δανεικός λοιπόν σε ομάδα Α1 που θα μπορούσε να του εγγυηθεί χρόνο συμμετοχής και επιστροφή ξανά την επόμενη σεζόν. 



Τα στατιστικά του Δημήτρη Κατσίβελη σε Ελλάδα και Ευρώπη