The Memory Remains Pt.4 Fabricio Oberto



ΗΡΘΕ σαν μία από τις πρώτες μεταγραφές του καλοκαιριού του 1998. Σπουδαία κίνηση, ο Ίβκοβιτς έπαθε πλάκα μαζί του στο McDonalds Open όπου τον βρήκαμε και αντίπαλο (16π., 6 ρ., 3ασ.) και μόλις έμαθε ότι έχει και Ιταλικό διαβατήριο έτρεξε να τον κλείσει. Τον ήθελαν πολλές κορυφαίες Ευρωπαικές ομάδες και του έριχναν κλεφτιές ματιές και από το ΝΒΑ αλλά ο Ολυμπιακός ήταν ο τυχερός. Έπαιζε και στις δύο θέσεις των ψηλών, καλές κινήσεις στο ποστ, ταχύτητα, σωματικά προσόντα και σουτ…τα είχε όλα. Παίχτης κορμού χωρίς πολλά-πολλά και με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης.



Η αναγγελία της απόκτησης του Ομπέρτο από το περιοδικό “ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ”, Ιούνιος 1998



ΕΠΑΙΞΕ με τα προβλήματα που έχουμε συνηθίσει να έχουν οι Λατινοαμερικάνοι όταν έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Σαν να ήταν χαμένος, σαν να προσπαθούσε και να μην του έβγαινε, είχε και προβλήματα επικοινωνίας καθώς δεν μιλούσε Αγγλικά τότε πράγμα  που γρήγορα τον αποξένωσε από τις εκδηλώσεις της ομάδας. Συν το γεγονός ότι τότε δεν ήταν φτασμένος παίχτης αλλά ένα νέο παιδί που ακόμα έπαιρνε πολλές βελτιώσεις στο παιχνίδι του. Από την άλλη ακόμα και ένα άπειρο μάτι θα έβλεπε ότι ήταν παίχτης με μεγάλο potential αλλά στην πρώτη του χρονιά ήταν ακόμα πολύ άγουρος. 



ΕΦΥΓΕ  όταν πουλήθηκε στην Ταουγκρές έναντι 180 εκατομμυρίων παλαιών δραχμών το καλοκαίρι του 1999. Στις πρώτες συνεντεύξεις ο Γιάννης Ιωάννιδης που είχε επιστρέψει, διαλαλούσε πόσο πολύ τον πιστεύει όμως η άρνηση του Ομπέρτο να μείνει έναν ακόμα χρόνο στην Ελλάδα ανάγκασε τον Ολυμπιακό στην πώληση του. Ο ίδιος ο Αργεντίνος ζητούσε να φύγει για μια χώρα που θα του ταίριαζε πιο πολύ και ο Ολυμπιακός εισέπραξε ποσό πολύ μικρότερο από αυτό που είχε δαπανήσει για να τον αποκτήσει. Ακολούθησαν Βαλένθια, Σαν Αντόνιο Σπερς, Ουάσινγκτον Γουίζαρντς και Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς συν μια μεγάλη καριέρα σε εθνικό επίπεδο με την Εθνική Αργεντινής. Κοντά 400 παιχνίδια στο ΝΒΑ, χρυσός Ολυμπιονίκης στην Αθήνα  και πρωταθλητής ΝΒΑ το 2007 με τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε αλλά ο Ομπέρτο δεν θυμίζει σε τίποτα το αμούστακο παιδάκι που έπαιξε στον Ολυμπιακό το 1998, ούτε σαν παίχτης ούτε σαν προσωπικότητα.



ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ λίγα πράγματα από τον Ομπέρτο στον Ολυμπιακό. Το καλύτερο του ματς το έκανε για την 12η αγωνιστική του Ελληνικού πρωταθλήματος εναντίον του ΠΑΟΚ όταν είχε 24 πόντους και 9 ριμπάουντς στο 85-62 του Ολυμπιακού κόντρα στον Μπέρι και τον Φράνκι Κινγκ. Προσωπικα όμως, πιο πολύ θυμάμαι πόσο καλός ήταν ο Ομπέρτο σε εκείνο το ματς με την Atenas εναντίον του Ολυμπιακού στο McDonalds Open παρά κάποιο ματς στην “Ελληνική” θητεία του.



TIP : Τρελός ροκάς, λάτρης των Nirvana και των Doors. Έχει αγοράσει  ίδια κιθάρα με αυτήν που ο Kurt Kobain ηχογράφησε το “Nevermind” και έχει επισκεφτεί τον τάφο του Jim Morrison στο Παρίσι.



Στα τέλη του 2010 αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τα παρκέ λόγω καρδιακής αρρυθμίας όμως το καλοκαίρι του 2011 πήρε το Οκ των γιατρών και ενίσχυσε την Εθνική Αργεντινής στους Παναμερικανικούς αγώνες. Πλέον φιλοδοξεί να κλείσει την καριέρα του στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το καλοκαίρι που μας έρχεται.

όταν μέσα από το Twitter δείξαμε στον Ομπέρτο το αφιέρωμα...



*To Τhe Memory Remains Pt.4 πρωτοδημοσιεύτηκε στο www.redhoops.gr