Το βαρόμετρο των πρώην (6-12 Νοεμβρίου)


Το top των πρώην παιχτών του Ολυμπιακού για την προηγούμενη εβδομάδα, 6 με 12 Νοεμβρίου. Οι καλοί, οι κακοί και οι...μέτριοι.
Λουκάς Μαυροκεφαλίδης/Spartak St.Petersburg


Το νούμερο 1 αυτής της εβδομάδας. 11 πόντοι και 8 ριμπάουντς στο 64-56 της Spartak επί της Cibona για το Eurocup αλλά κυρίως η εκκωφαντική εμφάνιση του εναντίον της Azovmash για την VTB (81-76 νίκησε η Spartak) στην οποία είχε 30 πόντους (12/19 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 10 ριμπάουντς και 5 ασίστς.



Lynn Greer/Azovmash Mariupol

Στο ίδιο ματς που ο Μαυροκεφαλίδης έκανε τα δικά του και ο Lynn Greer έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια με 25 πόντους και 8 ασίστς. Λίγες μέρες πριν, είχε άλλη μια 25άρα (με 4 ασίστς) στη ήττα της Azovmash από την Γερμανική Wuerzburg για το Eurocup.



Patrick Beverley/Spartak St.Petersburg

O τρίτος της παρέας δεν πήγε πίσω επίσης. 16 πόντοι, 3 ριμπάουντς και 3 ασίστς στον "εμφύλιο" με την Azovmash και 8-9-3 εναντίον της Cibona.



Savo Djikanovic/KK Teodo Tivat

Νέα είσοδος ο Savo Djikanovic που είχε 15 πόντους και 8 ριμπάουντς στην νίκη της Teodo Tivat από το Μαυροβούνιο επί της Kozuv από τα Σκόπια με 75-68 για την Βαλκανική λίγκα.


Andrija Zizic/Cibona Zagreb

Μπορεί απέναντι στην Spartak του Μαυροκεφαλίδη να έμεινε στους 6 πόντους (είχε όμως και 7 ριμπάουντς) αλλά πέτυχε 20 στην ήττα, πάντως, της Cibona από την Radnicki για την Ανδριατική λίγκα.







Matt Freije/Amchit Club

Δύο στα δύο για την Amchit στο πρωτάθλημα του Λιβάνου με τον Freije να έχει 7 πόντους αλλά και 10 ριμπάουντς στο 80-77 επί της Champville. Για τους ηττημένους, ο πρώην παίχτης του Άρη Reyshawn Terry σταμάτησε στους 25.




Milos Teodosic/CSKA Moskow


Aσυνήθιστο για αυτόν να είναι στη μέση, ήταν ή του ύψους ή του βάθους μέχρι τώρα. 11,5  πόντοι, 2 ριμπάουντς, 5 ασίστς αλλά και 5 λάθη στα δύο ματς της προηγούμενης εβδομάδας ο μέσος όρος του. Μια ήττα (από την Barcelona για την Ευρωλίγκα) και μία νίκη (με την Τσέχικη Nynburk για την VTB) ο απολογισμός της CSKA.


Linas Kleiza/Toronto Raptors

Έκανε ντεμπούτο μόλις στο έκτο ματς της χρονιάς για τους Raptors εναντίον των Sixers μένοντας άποντος αλλά οι τραυματισμοί που έπληξαν την ομάδα του (Fields, Alan Anderson), του έδωσαν χρόνο στο παρκέ και ευκαιρία για ξέσπασμα 20 πόντων και 7 ριμπάουντς, σε ένα ματς που κρίθηκε μετά από τρεις παρατάσεις και στο οποίο οι Utah Jazz νίκησαν μέσα στο Toronto με 140-133.




Alex Acker/Asseko Prokom

Θα μπορούσε να βρίσκεται και στους από κάτω...Γιατί μετά τους 15 πόντους και τις 3 ασίστς στον διασυρμό όμως της Prokom από την Siena για την Ευρωλίγκα  ακολούθησε το 1/10 σουτ (3 πόντοι, 4 ριμπάουντς) σε ένα ακόμα χαμένο ματς, αυτό με την Czarni για το Πολωνικό πρωτάθλημα. Η Prokom βρίσκεται μόλις στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος με 4-2 ρεκόρ.


Josh Childress/Brooklyn Nets

Βρήκε χρόνο συμμετοχής, κυρίως εξ'αιτίας της απουσίας του Gerald Wallace αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό. Μεταξύ 6 και 12 Νοεμβρίου έπαιξε δύο ματς με μέσους όρους, 1 πόντο, 2.5 ριμπάουντς και 1 ασίστ σε 18 λεπτά συμμετοχής.




Jamon Lucas Gordon/Anadolu Efes


Για πρώτη φορά σε αυτή τη θέση. Είχε 3 πόντους και 4 ασίστς στην ήττα της Efes από την Zalgiris μεσοβδόμαδα ενώ έβαλε μόνο 1 πόντο με 0/6 σουτ εντός παιδιάς στο 83-67 επί της Aliaga για το Τούρκικο πρωτάθλημα.


Jannero Pargo/Washington Wizards

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στα ψηλά πατώματα...Συνεχίζει να παίρνει σοβαρά λεπτά όσο λείπει ο John Wall αλλά σε τρία παιχνίδια στο διάστημα 6 με 12 Νοεμβρίου είχε μέσο όρο 1 πόντο και 1.6 ασίστ μόλις.


Ανδρέας Γλυνιαδάκης/Αstana


Και ο Αντρέας δεν πάει τόσο καλά όσο ξεκίνησε τελευταία...5 πόντοι και 5 ριμπάουντς σε 19 λεπτά στην ήττα με 83-66 της Astana από την Πολωνική Turow για την VTB.


Roger Mason/New Orleans Hornets

Ένας ακόμα παίχτης του Ολυμπιακού που παίρνει αρκετό χρόνο στο ΝΒΑ αυτήν την εποχή. Όσο ο Eric Gordon βρίσκεται στα πιτς οι Hornets θα ζητούν από τον Roger Mason κάτι παραπάνω από τους 2.5 πόντους σε 16.5 λεπτά που είχε στα δύο παιχνίδια της προηγούμενης εβδομάδας.


Qyntell Woods/Lagun Aro

Η Lagun Aro επέστρεψε...στις ήττες (54-67 από την Malaja) με τον Q να συνεχίζει στα συνηθισμένα άσχημα παιχνίδια, 17 λεπτά συμμετοχής, 2/10 σουτ, 6 πόντοι και 6 ριμπάουντς.