Ο έλεγχος των πρωταθλητών: 11.Μιχάλης Πελεκάνος


"Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος γιατί έγινε αυτό που ήθελα. Θα είμαι για τρίτο χρόνο στην ομάδα και θέλω αυτή τη φορά να βοηθήσω πολύ στο να πετύχει η ομάδα τους στόχους της και οι στόχοι του Ολυμπιακού δεν αλλάζουν ανεξάρτητα με τις αλλαγές που έχουν γίνει. Για τα παιδιά που ήρθαν δεν γνωρίζω πολλά πράγματα. Έμαθα όμως ότι πρόκειται για παίκτες που βάζουν την ομάδα πάνω από το εγώ και που έχουν μάθει στα δύσκολα. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα βρούμε τη χημεία μας ως ομάδα και είναι σημαντικό ότι με το ξεκίνημα της προετοιμασίας οι περισσότεροι παίκτες θα είμαστε μαζί. Γίνεται ένα νέο ξεκίνημα για μια δουλειά όμως που έχει μείνει στη μέση και πρέπει να ολοκληρωθεί"



Ένας ακόμα παίχτης που ανανέωσε με τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι ήταν ο Μιχάλης Πελεκάνος. Και αυτός (..όπως και ο Ανδρέας Γλυναδάκης) έκανε update στις μετοχές του στους τελικούς του 2011 με κάποιες καλές εμφανίσεις, στις διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού του 2011  προσαρμόστηκε στα νέα οικονομικά δεδομένα με ένα πολύ χαμηλότερο συμβόλαιο σε σχέση με το, μάλλον υπέρογκο, προηγούμενο. Αν και η σύνθεση στα τριάρια του Ολυμπιακού δεν είχε αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν έδειχνε να ξεκινάει από καλύτερη αφετηρία πλέον αλλά...



Αλλά ένας τραυματισμός λίγο πριν το ξεκίνημα της χρονιάς τον άφησε πάλι πίσω στον εσωτερικό ανταγωνισμό. Παπανικολάου και Κέσελι δεν άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά σε αυτό το διάστημα όμως και όταν ο Μιχάλης επέστρεψε πήρε ευκαιρίες και ρόλο στην ομάδα. Εκείνη την περίοδο, τέλη Νοέμβρη, έκανε και το καλύτερο του ματς μέσα στην χρονιά, στο εντός έδρας παιχνίδι με την Νανσύ όπου ήταν καταλυτικός με 11 πόντους (3/4 τρίποντα), 5 ριμπάουντς, καλή άμυνα και ένα τρομερό μπλοκ στον πολύ Νικολά Μπατούμ. Δεν κατάφερε να συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο όμως...Ο Κέσελι και ο Παπ άρχισαν να ανεβαίνουν και ο Μιχάλης σταθεροποιήθηκε στους εκτός 12άδας παίχτες μέχρι και το τέλος της χρονιάς. Πήγαν να γίνουν δυο αναλαμπές προς τα τελειώματα...Η πρώτη στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ όταν η διαφαινόμενη απουσία του Λο ίσως έδινε θέση στην 12άδα και ρόλο στον Πελεκάνο που θεωρητικά μάτσαρε καλά στα κορμιά των Ρώσων αλλά ο Έισι δεν το έχανε αυτό το ματς.

Στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος ο Πελεκάνος είχε δηλωθεί στην 12άδα, πάλι λόγω απουσίας του Λο, όμως το ματς αναβλήθηκε και όταν τελικά έγινε ο Ντούντα μάλλον σωστά αποφάσισε να τον αφήσει έξω εμπιστευόμενος έναν ακόμα καθαρόαιμο γκαρντ, τον Δημήτρη Κατσίβελη.

Κάπως έτσι θα έληγε ο κύκλος του Μιχάλη Πελεκάνου στον Ολυμπιακό. Το συμβόλαιο του ολοκληρώθηκε και δεν νομίζω να υπάρχει πρόθεση να ανανεωθεί. Μια από τις πιο αδιάφορες θητείες στην ομάδα αν υπολογίσουμε ότι έμεινε τρία χρόνια και έχουμε ελάχιστα πράγματα να θυμόμαστε από αυτόν. Όχι ότι υπάρχει παράπονο από το παιδί...Όσα μπορούσε τα έκανε κάθε φορά που έμπαινε στο παρκέ αλλά μάλλον δεν ήταν αρκετά...

Τα στατιστικά του Μιχάλη Πελεκάνου σε Ελλάδα και Ευρώπη