Ο έλεγχος των πρωταθλητών : 4.Kyle Hines



"Είμαι γρήγορος, πηδάω ψηλά, παίζω δυνατά και κυρίως έχω καρδιά. Κανείς δεν μου έχει χαρίσει τίποτα έως τώρα, έρχομαι στην ομάδα για να γίνω ασπίδα για τον Βασίλη. Να του κάνω σκριν και τη ζωή πιο εύκολη. Όποιος τα βάλει μαζί του θα έχει να κάνει με εμένα. Είναι σπουδαίος παίκτης, ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη και πραγματικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα παίξω μαζί του"
Κάπως έτσι μας συστήθηκε ο Κάιλ Χάινς...


Πρώτη μεταγραφή της χρονιάς, αμέσως μετά την τρικυμία που προκάλεσε η ανακοίνωση των αδερφών Αγγελόπουλων μας προέκυψε ένας παίχτης που καλοκαιριάτικα τρέχαμε να δούμε παιχνίδια της Μπάμπεργκ για να καταλάβουμε τι μέρους του λόγου είναι.


Από άγνωστη σχετικά ομάδα και ας μας κέρδισε την αμέσως προηγούμενη χρονιά στην Ευρωλίγκα, από πρωτάθλημα χαμηλότερης δυναμικότητας, ένα εφιαλτικό 46% στις βολές στην Ευρώπη και το "καλύτερο": σέντερ ύψους.....1.98.
Οι αλάθητοι φωστήρες της δημοσιογραφίας δεν άργησαν καθόλου να βγάλουν το συμπέρασμα ότι καλός παίχτης μεν, αλλά για τον ΠΑΟΚ ή τον Πανιώνιο, μάλιστα...


Στην πράξη είδαμε έναν παίχτη που δικαίωσε τις προσδοκίες της απόκτησής του και ακόμα παραπάνω...

Αυτά που ξέραμε τα έκανε καλά...
Ικανότητα στο πικνρολ σε άμυνα και επίθεση, ιδανικός να πηγαίνει με πρόσωπο στο καλάθι, καλός στην άμυνα ψηλά, φοβερός χειρισμός της μπάλας για παίκτη της θέσης του, δυνατός σαν ταύρος και με πολύ ένταση/ενέργεια.
Αυτά που φοβόμασταν τα βελτίωσε...
Άρχισε να σουτάρει από τα 4-5 μέτρα και να απειλεί από έξω, σούταρε αρκετά καλά για τα ποσοστά καριέρας του τις βολές και στάθηκε καλά αμυντικά στο ποστ εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων με  πολύ ψηλότερους του αντιπάλους σε όλη την χρονιά (πχ.Μπάρατς).
Δουλευταράς, καλός χαρακτήρας και γερός, μακριά από τραυματισμούς...


Λίγο ήταν στα down του όταν ήρθε ο Ντόρσευ και έψαχνε κάπως τον εαυτό του αλλά γρήγορα επανήλθε με μια καταπληκτική σειρά με την Σιένα και ένα τέταρτο ματς με τους Πρωταθλητές Ιταλίας που εξελίχθηκε σε μια από τις πιο ανατριχιαστικές εμφανίσεις πάικτη του Ολυμπιακού που θυμάμαι ποτέ...



Ο Ολυμπιακός διατηρεί option ανανέωσης του συμβολαίου του Χάινς και για την νέα χρονιά, λογικά όλα θα τελειώσουν γρήγορα και απλά...Τώρα που τον βρήκαμε δεν πάει πουθενά!


Τα στατιστικά του Kyle Hines σε Ελλάδα και Ευρώπη