Ο έλεγχος των πρωταθλητών: 15.Γιώργος Πρίντεζης



Στην περίπτωση του θα πάμε λίγο πιο πίσω από τα συνηθισμένα...Κανά δυο μήνες μόνο, όχι πολύ.
Απρίλιος του 2011 και ο Ολυμπιακός ψάχνεται για παίκτη (..είχε προκύψει και η απώλεια του Ράσο αν και ασφαλώς οι δυο υποθέσεις δεν είχαν άμεση σχέση) να ενισχυθεί εν όψει των κρίσιμων τελικών στις εγχώριες διοργανώσεις. Λίγο πιο μακριά ένα δικό του παιδί ψάχνει τον τρόπο να φύγει από μια ομάδα που δεν ταίριαξε και πολύ, δεν τον πίστεψαν και τόσο...Ο Γιώργος Πρίντεζης ήθελε να αφήσει πίσω του την Ισπανική εμπειρία και ότι θύμιζε τον σοβαρό τραυματισμό του εκεί, η δε Μάλαγα δεν θα έλεγε όχι να βγάλει από πάνω της ένα μεγάλο συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά. Μετά από κάποιες μέρες διαπραγματεύσεων (..η Μάλαγα ήθελε αρχικά να βάλει κάποια ρήτρα στην περίπτωση που ο Πρι υπέγραφε στον Ολυμπιακό και για την επόμενη σεζόν) ο γάμος έγινε και ο Πρίντεζης επανήρθε σε γνώριμα λημέρια...Η συμφωνία προέβλεπε τον Ολυμπιακό να καλύπτει τον μισθό του παίκτη για το τελευταίο δίμηνο (...η Μάλαγα τον είχε πληρώσει κανονικά για όλη την προηγούμενη χρονιά) και την Μάλαγα να τον αποζημιώνει με ένα πόσο γύρω στο μισό του συνολικού 1,2εκ. για την τελευταία χρονιά του συμβολαίου που λύθηκε.


"Η μεταγραφή δεν έγινε λόγω του τραυματισμού του Ράσο (σ. Νεστέροβιτς) μιας και οι διαπραγματεύσεις είχαν αρχίσει νωρίτερα. Τέλος καλό, όλα καλά όμως, βρέθηκε η λύση και όλα καλά. Θέλω να βοηθήσω όσο πιο πολύ μπορώ και να κάνω ότι μπορώ για να μπω και να βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται την ομάδα να φτάσει στην κατάκτηση του νταμπλ. Σίγουρα τα ματς με τον Παναθηναϊκό δεν θα είναι εύκολα, κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός νίκησε στα δύο ματς της κανονικής περιόδου, αλλά οι τελικοί είναι άλλα παιχνίδια. Γι' αυτό χρειάζεται διπλή προσοχή για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Προπονούμουν μόνος μου τις τελευταίες δύο εβδομάδες μιας και δεν ήμουν με την ομάδα λόγω της τιμωρίας που μου είχε επιβληθεί. Μόνο ο μπασκετικός ρυθμός μου λείπει και πιστεύω ότι θα τον βρω. Αυτό το διάστημα δούλεψα πολύ σε ατομικό επίπεδο και πιστεύω ότι αυτό θα με βοηθήσει. Σίγουρα ξέρω πρόσωπα και καταστάσεις, ήμουν πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό. Έχουν αλλάξει πράγματα λόγω της νέας φιλοσοφίας του νέου προπονητή, αλλά θα κάνω ότι μου ζητηθεί για να βοηθήσω. Είτε ένα δευτερόλεπτο είτε σαράντα λεπτά μου ζητηθεί να αγωνιστώ, θα δώσω τα πάντα. Είχε γίνει πολύς λόγος πριν δύο χρόνια για το συμβόλαιο που δεν δέχθηκα από τον Ολυμπιακό. Είχα ένα πολύ καλό συμβόλαιο με τη Μάλαγα και όντως άφησα πολλά λεφτά και ίσως εάν ήταν άλλη ομάδα να μην το έκανα, αλλά ήθελα πολύ να επιστρέψω στον Ολυμπιακό. Δεν θέλω να πω ότι το έκανα μόνο λόγω Ολυμπιακού, το έκανα γιατί θέλω να παίξω".


Μετά από κάποιο εύλογο μεταβατικό διάστημα που χρειάστηκε προκειμένου ο παίκτης να αποκτήσει πάλι αγωνιστικό ρυθμό ο Γιώργος βοηθάει στους τελικούς, η ομάδα όμως μένει και πάλι χωρίς τίτλο μέχρι που φτάνουμε στην ανακοίνωση Αγγελόπουλων...Όταν όλοι έβγαλαν τους χάρτες για να αναζητήσουν άλλες πολιτείες ο Πρίντεζης βγαίνει πρώτος μπροστά και γίνεται ο μόνος σίγουρος για τη νέα σεζόν σε μια χρονική συγκυρία που ο Ολυμπιακός δεν είχε σίγουρα ούτε παίκτες, ούτε προπονητή, ούτε καν διοίκηση...Κλείνει τελικά με συνοπτικές διαδικασίες με ένα ποσό γύρω στις 250χιλ. για τον επόμενο χρόνο...


 "Δυστυχώς στη χώρα του φθόνου, της κακίας και της λαμογιάς, επιβιώνουν μόνο εκείνοι που τα κάνουν αυτά, γιατί σ' όλους φαίνονται αυτά φυσιολογικά ενώ όποιος πάει με το σταυρό στο χέρι σωστά και τίμια και με την προσωπικότητα του μπροστά, είναι μ@λ@κ@ς!!! Αυτή είναι δυστυχώς η ελληνική νοοτροπία ΠΑΝΤΟΥ σ' όλους τους τομείς. Από αθλητισμό μέχρι φοιτητές που ψάχνουν δουλειά!!!! Περαστικά σ όλους".


Το καλοκαίρι του 2011 απεδείχθη πολύ σημαντικό για την συνέχεια...Ο Ηλίας Ζούρος δεν τον καλεί ούτε στην προεπιλογή για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας γεγονός που όσο και αν ενοχλεί τον Πρίντεζη, του επιτρέπει να βρει τον χρόνο να κάτσει όλο το καλοκαίρι και να δουλέψει σκληρά βελτιώνοντας τόσο την φυσική κατάσταση όσο και τις αγωνιστικές αδυναμίες του. Το σημείο κλειδί για τον Πρίντεζη του 2012 ήταν αυτό!



Ξεκινώντας η νέα χρονιά και μετά από τα πρώτα ματς δειλά δειλά καταλαβαίνουμε ότι ο τωρινός Πρίντεζης είναι ο καλύτερος που είδαμε ποτέ, καλύτερος και από αυτόν του 2009 που είχε κάνει τόσο ντόρο τότε...Έφτιαξε το σουτ του, τελειοποίησε τις κινήσεις του και την αποτελεσματικότητά του στο ποστ, δεν έχασε καθόλου από ταχύτητα και εκρηκτικότητα σε σχέση με δυο χρόνια πριν, ήταν πιο ώριμος από ποτέ-χρησιμοποιούσε το κορμί του καλύτερα και πιο έξυπνα σε σχέση με πριν. Η πρακτική διαφορά απόρροια των παραπάνω ήταν ότι πλέον ο Πρίντεζης λογιζόταν σαν πρωταγωνιστής, μπορούσε σε ΚΑΘΕ ματς να κάνει την διαφορά, 10-15 πόντοι στο τσεπάκι με την άμυνα να ξέρει από πού θα της έρθει αλλά να μην μπορεί να κάνει και πολλά. Το 2009 ο Γιώργος ήταν ετερόφωτος περισσότερο παίρνοντας τα οφέλη επιθετικά από την συνύπαρξη στους ψηλούς με έναν πασέρ σαν τον Βούισιτς. Αλλαγή επιπέδου λέγεται αυτό...

Σταθερότατος, παίζει στα κόκκινα από ένα απλό και εύκολο παιχνίδι Ελληνικού πρωταθλήματος μέχρι το πιο κρίσιμο της Ευρωλίγκα, λογίζεται πια σαν ένα από τα 2-3 καλύτερα τεσσάρια της Ευρώπης.


Στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ ο Γιώργος ζει το απόλυτο όνειρο, την απόλυτη φαντασίωση που μπορεί να ζήσει αθλητής! Ευρωπαικό πρωτάθλημα; Με την ομάδα που αγαπάς από μικρός; Με δικό σου σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο; Με την κίνηση σήμα κατατεθέν, αυτή για την οποία έχεις αφιερώσει ατελείωτες ώρες προπόνησης; Όλα αυτά μαζί! 
Σε εκείνο το δευτερόλεπτο σφραγίστηκε η παρουσία του Γιώργου Πρίντεζη στην κάρδια όλων μας για πάντα! Ότι και να γίνει από εδώ και μετά η μπασκετική του αθανασία στις καρδιές μας έχει κλειδώσει...


Πολλές φορές μέσα στην χρονιά ο Πρίντεζης μίλησε για το πρωτάθλημα-απωθημένο που θέλει να κατακτήσει με τον Ολυμπιακό. Με φόρα από την Κωνσταντινούπολη, Πρίντεζης και Ολυμπιακός έσβησαν και αυτή την επιθυμία από το μπλοκάκι στο κλείσιμο μιας αξέχαστης χρονιάς και για τις δυο πλευρές...


Γιώργο, έχεις φύγει ήδη μια φορά, ξέρεις πώς είναι, βλέπεις πως στον Ολυμπιακό παίζεις το καλύτερο μπάσκετ της ζωής σου. Το σημαντικοτέρο: είσαι ευτυχισμένος! Μην ακούς κανέναν και βγες εσύ μπροστά όπως πέρσι να τελειώσει το θέμα.

Πρόεδροι του Ολυμπιακού, ο Πρίντεζης είναι κάτι παραπάνω από ένας ακόμα παίκτης. Αν όλα πάνε καλά, όταν περάσουν λίγα χρόνια και συνειδητοποιήσουμε τι έγινε, η κληρονομιά του θα ξεπέρασει τον Τόμιτς, τον Σιγάλα, τον Τάρλατς, τον Ζάρκο. Αν χρειάζεται κάποιος να επιβραβευθεί τότε σαν Ολυμπιακοί ξέρετε ποιος είναι!
ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ!



Τα στατιστικά του Γιώργου Πρίντεζη σε Ελλάδα και Ευρώπη