Ο έλεγχος των πρωταθλητών: 14.Ανδρέας Γλυνιαδάκης


"Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω στον Ολυμπιακό. Ήθελα πολύ να μείνω και χαίρομαι που πήγαν όλα καλά, είναι μια διαφορετική χρονιά και για τον Ολυμπιακό και για το ελληνικό μπάσκετ. Οι στόχοι μας όμως δεν είναι διαφορετικοί. Θέλω πολύ να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε. Μπορεί να υπάρχουν φέτος αρκετές αλλαγές, αλλά δεν αλλάζει η διάθεσή μας για να φτάσουμε στην κορυφή"

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ανανέωσε τα συμβόλαιο του για μια ακόμα, την τρίτη συνεχόμενη, χρονιά. Ήταν η εξαργύρωση της πολύ καλής σειράς των περσινών τελικών που έκανε κόντρα στον Παναθηναικό και τον Άλεξ Μάριτς, η μη χρησιμόποιηση του στον πρώτο τελικό ίσως και να ήταν και το μισό πρωτάθλημα που χάθηκε πέρσι.


Κάτι η τελευταία εντύπωση που ως γνωστόν μένει , κάτι η φαινομενική αποδυνάμωση του ρόστερ του Ολυμπιακού και όλα έδειχναν ότι φέτος θα είχε αναβαθμισμένο ρόλο. Μάταια όμως, στο πρώτο κομμάτι της σεζόν ο Ίβκοβιτς χρησιμοποιούσε rotation δύο μόνο παιχτών στο 5, τον Λάζου και τον Χάινς, και ο Γλυνιαδάκης περιοριζόταν μόνο σε παιχνίδια της Α1 και κυρίως σε garbage time. Ξεπερνώ την μέση της σεζόν και πάω στο τέλος...Ο Λάζαρος έχει επιστρέψει από τραυματισμό, ο Ντόρσει έχει προστεθεί στο ρόστερ και ο Αντρέας είναι συνήθως εκτός 12άδας. Από εκεί είδε τα όλα τα μεγάλα ματς του Ολυμπιακού σε φάιναλ φορ και τελικούς. Για τους τελευταίους υπήρχε η υποψία ότι θα τον ξαναδούμε...Η αδυναμία του Λάζαρου να επιστρέψει σε καλή κατάσταση, η αποτελεσματικότητα του Ανδρέα εναντίον του Παναθηναικού το 2011, τα φάουλ και ο εκνευρισμός που έφθειραν τον Ντόρσει στο ματσάρισμα με τον Μάριτς στον τελικό κυπέλλου ήταν στοιχεία που έδειχναν.....Γλυνιαδάκη, όμως ο Ίβκοβιτς είχε άλλη άποψη...


Το ψωμί του το έβγαλε και φέτος όμως...Όταν στην μέση της σεζόν ο Λάζαρος μπήκε στα πιτς ο κλήρος έπεσε πάλι στον γενναίο! Αρχές Γενάρη, ο Παναθηναικός είχε ήδη γκελάρει στην Καβάλα και ο Ολυμπιακός πάει στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο να παίξει ένα από τα κρισιμότερα ματς της χρονιάς για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην regular season που στο τέλος αποδείχτηκε καθοριστική. Ο Γλυνιαδάκης κάνει κουτό τον πολυδιαφημισμένο Στίβενσον και ο, χωρίς Σπανούλη και Λάζο, Ολυμπιακός περνάει σίφουνας στο χάιλαιτ της φετινής χρονιάς για τον Αντρέα.

Το συμβόλαιο του Γλυνιαδάκη με τον Ολυμπιακό έληξε και το πιθανότερο είναι να μην ανανεωθεί. Ακόμα και τώρα παραμένει ένας πολύ αξιόπιστος τρίτος σέντερ, ένα κορμί που χρειάζεται, ένας παίχτης πάντα έτοιμος να τα δώσει όλα...Όμως μετά από τρία χρόνια ίσως είναι η ώρα για κάποιον νεότερο να πάρει την δουλειά.
Όταν ήρθε στον Ολυμπιακό ομολογώ ότι δεν τον συμπαθούσα καθόλου, περισσότερο γιατί ζόριζε τον Σοφοκλή (...ο θρύλος λέει ότι ο Γιαννάκης τον έφερε το 2009 ακριβώς για να έχει σε εγρήγορση τον Σόφο) με το σκληρό του παιχνίδι. Δεν είναι ότι μαγεύτηκα από το ταλέντο του Γλυνιαδάκη αλλά  με το χέρι στη καρδιά δηλώνω ότι πλέον και αντίπαλος να έρθει στο ΣΕΦ θα τον χειροκροτήσω...

Τα στατιστικά του Ανδρέα Γλυνιαδάκη σε Ελλάδα και Ευρώπη