O έλεγχος των πρωταθλητών: 18.Κώστας Σλούκας

«Πίστευα και πιστεύω πάντα ότι δουλειά του κάθε επαγγελματία αθλητή είναι να μιλάει μόνο μέσα στο γήπεδο με την προσπάθεια και την εν γένει συμπεριφορά του. Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης, θα ήθελα όμως να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα. 
Είναι όνειρο για κάθε αθλητή να αγωνίζεται σε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός, πολύ μεγάλη τιμή να συναλλάσσεται με ανθρώπους όπως οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και εξίσου μεγάλη τύχη να τον καθοδηγούν τεχνικά προπονητές όπως ο κύριος Ίβκοβιτς και ο κύριος Αγγέλου. 
Αισθάνομαι πολύ τυχερός που σε αυτή την χρονική συγκυρία της καριέρας μου μπορώ να συνδυάσω και τα τρία παραπάνω και να αφιερώνω όλες μου τις δυνάμεις καθημερινά στο να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος παίκτης και να βοηθήσω με τις μικρές μου δυνάμεις τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του. Οτιδήποτε άλλο ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας και δεν με απασχολεί».



Ύστερα από έναν επιτυχημένο χρόνο δανεισμού στον Άρη ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Ο κόσμος είχε αρκετές προσδοκίες από αυτόν και όχι άδικα, ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες στην ηλικία του, προερχόμενος από καλή χρονιά, σε έναν Ολυμπιακό που έμοιαζε να είχε ανάγκη οποιαδήποτε δόση ποιότητας μπορούσε να βρεθεί.

Η χρονιά ξεκίνησε με Εθνική για τον Σλούκα. Πρώτη μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική, συμμετοχή στην 12άδα αλλά από την άλλη αδυναμία να ανταποκριθεί σε ρόλο σοβαρό μένωντας πίσω στο rotation. Ναι μεν αλλά δηλαδή...

Όλο το καλοκαίρι γινόμαστε μάρτυρες του σίριαλ της "παραμονής" του στον Ολυμπιακό. Ενώ έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2012 και μάλιστα όχι και πολύ μεγάλο την μία διαβάζουμε ότι η ομάδα του πρότεινε μείωση της τάξης του 60% και την άλλη ότι ο Σλούκας φεύγει ή ότι ξαναπάει δανεικός (...άρα και ελεύθερος αφού τελείωνε το συμβόλαιο του). Η προσωπική μου εντύπωση είναι ότι απλά έγιναν κάποιες διαπραγματεύσεις για επέκταση του συμβολαίου (..όπως έγινε και μέσα στην χρονιά) αλλά ποτέ δεν τέθηκε θέμα ότι δεν θα είναι στην ομάδα του 2012.


Η χρονιά ξεκινάει άσχημα για τον Σλούκα. Στα ματς των εγχώριων διοργανώσεων που χρησιμοποιείται δείχνει να μην μπορεί να ακολουθήσει το στιλ της ομάδας που θέλει ο Ίβκοβιτς πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα να πατήσει παρκέ για την Ευρωλίγκα μόλις στο 8ο ματς της κανονικής περιόδου με την Κάχα εντός έδρας. Η συγκεκριμένη κατάσταση ενισχύει την μουρμούρα γύρω από το όνομα του παίκτη σε εκείνο το σημείο της σεζόν και γίνεται αιτία εκνευρισμού του Ίβκοβιτς σε συνέντευξη τύπου.


Τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι όμως και ο Ίβκοβιτς ποτέ του δεν ήταν άδικος προπονητής. Με αρχή ένα καλό ματς στο Αλεξάνδρειο με τον Άρη για το πρωτάθλημα ο Ντούντα του δίνει την ευκαιρία και αυτή την φορά ο Κώστας είναι άλλος παίκτης...Προσπαθεί περισσότερο στην άμυνα, παίζει πιο γρήγορα στην επίθεση και προσπαθεί να είναι λειτουργικός και χωρίς την μπάλα στα χέρια. Ο Ίβκοβιτς που τόσο είχε συζητηθεί ότι δεν του αρέσει ο παίκτης, δεν τον συμπαθεί κατάφερε με το μάθημα που του έδωσε τους πρώτους δύο μήνες να του αλλάξει τον τρόπο που βλέπει το παιχνίδι, το επιθετικό ταλέντο μόνο του δεν φτάνει.

Από εκεί και μετά η σεζόν του Σλούκα κυλάει όπως και του Ολυμπιακού. Πολύ καλό top16 με μεγάλη εμφάνιση στο κρισιμότατο ματς με την Εφές εκτός έδρας και πάρα πολύ καλή σειρά με την Σιένα. Σε final four και τελικούς έχει μια μικρή πτώση στην απόδοσή του σε σχέση με το peak όμως και πάλι σε κρίσιμα σημεία είναι καθοριστικός.


Ο Κώστας Σλούκας είναι ελεύθερος καθώς το συμβόλαιο του έχει λήξει. Ομάδα και παίκτης δείχνουν διάθεση ανανέωσης της συνεργασίας, θεωρώ ότι με μια σωστή εκτίμηση εκ μέρους της ομάδας στην προσφορά, την αξία του και την ανάλογη πρόταση τότε όλα θα πάνε καλά.

«Το συμβόλαιό μου τελειώνει και αφού θα κάνουμε κάποιες συζητήσεις θα δούμε τι θα γίνει. Προς το παρόν δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω κάτι. Φυσικά προτεραιότητά μου είναι ο Ολυμπιακός! Πρώτα απ' όλα θα μιλήσουμε με διοίκηση της ομάδας και από εκεί και πέρα θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.
Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί ο κορμός της ομάδας! Αλλωστε ο Παναθηναϊκός έχτισε τόσα χρόνια την αυτοκρατορία του έχοντας τον ίδιο κορμό! Αντίθετα ο Ολυμπιακός άλλαζε συνεχώς παίκτες. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει βρει τώρα το συστατικό της επιτυχίας και πρέπει να χτίσει πάνω σε αυτό».


Τα στατιστικά του Κώστα Σλούκα σε Ελλάδα και Ευρώπη