Ο έλεγχος των πρωταθλητών: 5.Acie Law




"Το ταξίδι μου ήταν αρκετά μεγάλο και κουραστικό, όμως αισθάνομαι ωραία που ήρθα σε μια ομάδα για να διεκδικήσω τίτλους. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την ομάδα. Μου μίλησε ο Τσίλντρες και μου είπε πως πάω σε ένα πολύ ωραίο μέρος. Για τον προπονητή εγώ δεν ξέρω πολλά πράγματα, ωστόσο γνωρίζω ότι είναι ένας προπονητής-μύθος στην Ευρώπη"







Kαι κάποια μέρα του Γενάρη μας προέκυψε...Έισι Λο! Ούτε o "σίγουρος" Μάρκο Γιάριτς λες και αν ήταν να τον πάρει ο Ντούντα δεν θα το έκανε στην αρχή της σεζόν, ούτε ο Αντόνιο Ντάνιελς που λέγεται ότι ήταν στο μικροσκόπιο του Ίβκοβιτς, ούτε ο  Αλεξάντερ Ράσιτς που έγιναν πράγματι κάποιες επαφές αλλά δεν βρέθηκε η φόρμουλα ελευθερίας του. Ήρθε με τη φήμη ανακατωσούρα παίκτη αγωνιστικά μεν αλλά ταλαντούχου δε, μερικές αμφιβολίες για το σουτ του και τον τρόπο που θα διαχειριζόταν την συνύπαρξη με τον Σπανούλη. Αντικατέστησε τον ταλαντούχο Κέιλιν Λούκας σε μια τράμπα που έμελλε να βγάλει ωφελημένους τόσο τον Ολυμπιακό όσο και την Μπάνβιτ, την ομάδα που κατέληξε ο Λούκας στην Τουρκία.


Ο Λο ξεκίνησε αρκετά μέτρια την θητεία του πράγμα που με ανησύχησε τότε αφού περίμενα ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας του να φέρει και γρηγορότερη προσαρμογή. Κάποια πολύ μπερδεμένα ματς στο Πρωτάθλημα και ένα κακό μάλλον top-16 για την Ευρωλίγκα αλλά δεν θα αργούσε η στιγμή που θα έστρωνε...Το ανέβασμα του συνδυάστηκε με πολύ καλή σειρά κόντρα στην Σιένα και καθοριστική συμμετοχή στο διπλό κόντρα στους Ιταλούς. Η ομάδα πλέον δεν ήταν μόνο Σπανούλης, υπήρχε και Λο να κρατάει τα γκέμια. 
Σους τελικούς δε του πρωταθλήματος επέστρεψε από το τρίτο ματς και μετά, έγραψε πολύ καλή τριάδα αγώνων με μέσους όρους στους 11.6 πόντους και 2.3 ασίστς ενώ ήταν καθοριστικός στο δεύτερο ημίχρονο του πέμπτου τελικού.

Στην σούμα ο Λο απεδείχθη πλήρες πακέτο. Προσέφερε ισορροπία μεταξύ αμυντικού και επιθετικού κομματιού, την ίδια βραδιά μπορούσε να πιέσει αφόρητα τον καλύτερο γκαρντ του αντιπάλου και να είναι μπροστάρης και στην επίθεση πράγμα πολύ σημαντικό όταν πολλοί από τους υπόλοιπους γκαρντς της ομάδας είχαν πιο εξειδικευμένους ρόλους.
Σκόραρε με συνέπεια..Πολύ αποτελεσματικός από τα 5-6 μέτρα, καλός σαν σποτ σούτερ και δειυσδητικός. Αμυντικά τα είπαμε ενώ παρά τα λαθάκια που έκανε οργανωτικά απέδειξε ότι μπορούσε να κουμαντάρει την ομάδα ικανοποιητικά.
Το σημαντικότερο είναι ότι έδειξε ότι μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς να έχει πολύ ώρα την μπάλα στα χέρια του γεγονός που έκανε την συνύπαρξη του στην ίδια πεντάδα με τον Βασίλη Σπανούλη αρκετά αρμονική.


Από την άλλη πλευρά "έβγαλε" αρκετά θέματα με μικροτραυματισμούς. Έχασε σκόρπια ματς για διάφορους λόγους μεταξύ των οποίων ο τελικός του Κυπέλλου καθώς και οι δυο πρώτοι αγώνες στην σειρά των τελικών του Πρωταθλήματος. Ακόμα και έτσι όμως προσέφερε μια από τις πιο μεγάλες ιστορίες της σεζόν όταν γύρισε να παίξει με βαρύ διάστρεμμα μόλις δυο ημέρες μετά τον ημιτελικό, στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ.





Αν δεν είχε χάσει τόσα ματς θα ήμουν θερμός υποστηρικτής της παραμονής του. Με αυτές τις συνθήκες προβληματίζομαι λίγο αλλά και πάλι είναι αρκετά ελκυστικός, ποιότητα-χαρακτήρας-προσαρμογή- ρόλος όλα είναι υπέρ του. Ίσως την ψάξει λίγο για ΝΒΑ το καλοκαίρι αλλά κάποια στιγμή θα κληθεί να μιλήσει και με τον Ολυμπιακό...Όλα ανοιχτά...




Τα στατιστικά του Acie Law σε Ελλάδα και Ευρώπη


*η Regular season με την φανελά της Παρτίζαν